جستجو:
شالازیون چیست؟شالازیون برجستگی کوچکی در لبه یا نزدیک لبه پلک در زیر پوست است که در اثر انسداد مجرای خروجی غدد ترشح کننده چربی پلک و تجمع مواد ترشح شده در غده ایجاد می شود. شالازیون ممکن است در ابتدا ملتهب باشد و باعث ایجاد درد و قرمزی شود که در این حالت شبیه گل مژهاست؛ اما پس از مدتی درد و قرمزی فروکش می کند و توده متورمی در لبه یا ضخامت پلک باقی می ماند. اندازه این برجستگی ثابت نیست و ممکن است به تدریج بزرگتر یا کوچکتر شود. گاهی اوقات شالازیون از ابتدا فقط به صورت یک توده برجسته ظاهر می شود و با درد و قرمزی همراه نیست.
خونريزى زجاجيهمایع زجاجیه مایع ژله مانند و بدون عروق و شفافی است که 2/3 خلفی فضای کره چشم را اشغال می کند و در بزرگسالان میزان آن حدود 4 میلی لیتر است. 99% آن از آب و 1% باقیمانده از کلاژن و هیالورونیک اسید تشکیل یافته است.
زجاجیه چیست ؟زجاجیه مایع ژله مانندی است شبیه سفیده تخم مرغ خام که بخش اعظم داخل کره چشم (از پشت عدسی تا روی شبکیه) را پر کرده است و به حفظ ساختمان کروی چشم کمک می‌کند و شبکیه را در جای خودش نگه می‌دارد. ساختمان زجاجیه از یک شبکه اسفنجی متشکل از رشته‌های خیلی ظریف ایجاد شده که مقادیر فراوان آب و مواد محلول را در خود جای داده و به آن حالت ژله‌ای بخشیده است. رشته‌های موجود در زجاجیه در قسمت‌های خارجی‌ تر زجاجیه متراکم‌ ترند و اتصالات نسبتاً محکمی به لایه‌های داخلی شبکیه دارند.
آیا هرگز برایتان پیش آمده است که هنگام خیره شدن به یک زمینه صاف (مثلاً یک کاغذ سفید یا آسمان آبی) متوجه ذرات کوچک غبار مانندی شوید که جلوی چشمتان بالا و پایین می‌روند و هرچه پلک می‌زنید باز هم مثل یک سایه کوچک در جلوی چشمتان قرار دارند؟ این سایه‌های مزاحم را اصطلاحاً مگس پران می‌گویند. معمولاً با حرکت دادن چشم مگس‌ پران هم حرکت می‌ کند اما چون جهت حرکت آن در خلاف جهت حرکت چشم می‌باشد نمی‌توان آن را با چشم تعقیب کرد.
آب مروارید چیست؟آب مروارید عبارت است از کدر شدن عدسی چشم که بصورت طبیعی شفاف است. مانند پنجره ای که بخار آب آن را تار کرده باشد، آب مروارید نیز باعث تاری دید می شود. عقاید غلطی درباره آب مروارید وجود دارد، اما باید گفت که آب مروارید پرده ای بروی چشم نیست بر اثر استفاده بیش از حد از چشم بوجود نمی آیدسرطان نیست از یک چشم به چشم دیگر سرایت نمی کند سبب کوری قابل برگشت نمی شود
تصویر پدر یا مادرى که نوشته اى را با دستان کشیده دور نگه داشته، چشمان خود را به هم مى فشارد و عینک خود را بالا و پایین مى برد براى همه مان تصویرى آشناست . در دوران میانسالى، که از حدود 40 سالگى آغاز مى شود، افراد ممکن است در حین انجام کارهایى مانند مطالعه، خیاطى یا کار با تلفن همراه و کامپیوتر، متوجه اختلال در دیدن اشیاى نزدیک شوند که این مسئله از اولین نشانه هاى بالا رفتن سن است و در هر فردى ممکن است اتفاق بیفتد.
اکتروپیون چیست؟ به برگشتن لبه پلک تحتانی به سمت خارج ، که باعث می­شود چشم و مخاط آن در معرض هوا و در نتیجه خشکی قرار گیرند، اکتروپیون گفته می­شود. فرد در این حالت دچار آبریزش شده و در صورت پاک­ کردن اشک، چشم خشک­تر می­شود. اگر این بیماری درمان نشود، باعث ضخیم شدن مخاط داخلی پلک­ها شده و ایجاد التهاب و در نهایت صدمه به چشم می­شود.
بيشترين شناختي كه انسان از اطراف خود كسب مي كند (حدود 70 %) توسط چشم و بينايي صورت مي گيرد افراد نابينا اين شناخت را از طريق ديگر حواس خود كسب مي كنند . سيستم بينايي از سه قسمت ساخته شده است
در حالت کلی استفاده از عینک آفتابی برای محافظت چشم ها از اشعه فرابنفش خورشید به همه افراد توصیه می شود اما کسانی که تحت بعضی از عمل جراحی چشم قرار می گیرند بهتر است مدتی بعد از عمل حتما از عینک آفتابی استفاده کنند
تعداد : 82     صفحه 8 از 10     صفحه قبلی1    2    3    4    5    6    7    9    10       صفحه بعدی